Sice nejsou vegan, ale rozhodně jsou EKO. Čeští inovátoři z Grig si kladou za cíl zpopularizovat jídla z jedlého hmyzu i v Česku. A rozhodně se jim to daří. Jejich produkty z cvrčků si získávají stále více nadšených obdivovatelů.
Jedlý hmyz jako naděje budoucnosti
Jedlý hmyz představuje budoucnost gastronomie. Obsahuje spoustu bílkovin. Nároky na jeho chov jsou přitom nízké. Chov jedlého hmyzu tak plně odpovídá moderním trendům. Je v souladu s principy dlouhodobé udržitelnosti. Navíc je hmyz plný výživných látek a esenciálních aminokyselin. Dokáže tak plnohodnotně nahradit stávající nejvýznamnější zdroj bílkovin v potravě, kterým je maso hospodářských zvířat.
Proč jsme navázali spolupráci s Grig?
Fandíme nadějným českým projektům. Speciality ze cvrčků a dalšího jedlého hmyzu jsou navíc naprostý HIT. Tomuto odvětví gastronomie prorokujeme velkou budoucnost a vy můžete se svým podnikem být u samého zrodu nového trendu.
Všechny proteinové pochoutky z cvrčků můžete omrknout na tomto odkazu.